Очищуємо печінку

Печінка — природній фільтр вашого організму. Те що вона вас не тривожить — не означає що потрібно забути за неї та харчуватись чим попало. Проводьте інколи оищення — детальніше читате у «Країні здоров’я».

Приглядіться до себе: якщо вас турбує головний біль, білки очей мутного кольору, шкіру періодично відвідує висипка, ви апатичні — пора чистити печінку.

Ви можете очищувати печінку профілактично: щодня натщесерце випивайте столову ложку оливкової олії. Завдяки цьому відбувається викид жовчі, жири розщеплюються, перистальтика кишечника посилюється і харчова кашка легко просувається по шлунково-кишковому тракту вниз. Одночасно жовч витягує шлаки, що засіли в печінці та жовчному міхурі, і виводить їх геть природним шляхом.

Очистити печінку можна за допомогою трав: П’ять столових ложок сухих ягід шипшини подрібнити й залити в термосі 1 л окропу. Настояти ніч. Уранці розчинити 2-3 ст. л. аптечного сорбіту чи ксиліту й випити натще (о 5-й годині). Через 30 хв випити чергову порцію настою, але вже з 1 ст. л. препарату. Решту настою шипшини випити протягом дня. Снідати можна не раніш як через годину після процедури.